Jemné drůbeží karbanátky

Snadný recept na smažené šťavnaté karbanátky z drůbežího mletého masa, které podáváme jako hlavní chod. Recept je vhodný pro začínající kuchařky.


5.04x
60 min

Postup přípravy

Mleté drůbeží maso vložíme do mísy a promícháme s bílým jogurtem a solí. Směs vložíme do lednice a necháme asi 30 minut v chladu odpočinout, aby bylo šťavnatější. Mezitím oloupeme šalotku, kterou nasekáme na velmi jemné kousky a oloupané stroužky česneku prolisujeme.  

Odležené maso promícháme s šalotkou, prolisovaným česnekem, mletým černým pepřem a drhnutou majoránkou. Masovou směs dobře propracujeme a poté mokrýma rukama vytvarujeme karbanátky, které postupně obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.

Drůbeží karbanátky zvolna usmažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova a necháme na ubrousku okapat.

Jemné drůbeží karbanátky podáváme se smetanovým špenátem a vařeným bramborem jako hlavní chod. Karbanátky chunají i za studena jako chuťovka, třeba s hořčicí, cibulkou a pečivem.

Recepty na bramborovou kaši tradičně i netradičně

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemné drůbeží karbanátky

Zpět na recept