Snadný recept na smažené šťavnaté karbanátky z drůbežího mletého masa, které podáváme jako hlavní chod. Recept je vhodný pro začínající kuchařky.
2 stroužky | česnek |
0.3 lžičky | majoránka |
1 ks | šalotka |
150 ml | bílý jogurt |
3 špetky | mletý černý pepř |
500 g | mleté drůbeží maso |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
trojobal | |
2 ks | vejce |
1 hrneček | hladká mouka |
1 hrnek | nastrouhaná houska |
Mleté drůbeží maso vložíme do mísy a promícháme s bílým jogurtem a solí. Směs vložíme do lednice a necháme asi 30 minut v chladu odpočinout, aby bylo šťavnatější. Mezitím oloupeme šalotku, kterou nasekáme na velmi jemné kousky a oloupané stroužky česneku prolisujeme. Odležené maso promícháme s šalotkou, prolisovaným česnekem, mletým černým pepřem a drhnutou majoránkou. Masovou směs dobře propracujeme a poté mokrýma rukama vytvarujeme karbanátky, které postupně obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Drůbeží karbanátky zvolna usmažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova a necháme na ubrousku okapat. Jemné drůbeží karbanátky podáváme se smetanovým špenátem a vařeným bramborem jako hlavní chod. Karbanátky chunají i za studena jako chuťovka, třeba s hořčicí, cibulkou a pečivem.
Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!
Karbanátky jsou klasikou české kuchyně. Kromě masových karbanátků jsou stále oblíbenější i ty zeleninové - z cukety, květáku, brokolice, řepy i dýně. Ale jak je připravit, aby byly opravdu šťavnaté? A existuje i jiný druh přípravy než smažení?
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena