Těstoviny s řapíkatým celerem a červenou čočkou

Rychlý recept na lehké jídlo z trochy zeleniny za využití řapíkatého celeru.


4.012x
35 min
3×

Ingredience

podle potřeby

sůl

omáčka

1 ksrajče
1 hrstmrkev
1 hrstpetržel
0 hrnkůčervená čočka
3 řapíkyřapíkatý celer
4 kapkyrostlinný olej na smažení

příloha

0 kgtěstoviny

na ozdobu

zakysaná smetana
1 ksjarní cibulka
čerstvé bylinky

podle chuti

mletý černý pepř
mletá kurkuma
sezamová semínka
lněná semínka
papriková pasta

Postup přípravy

Řapíkatý celer, mrkev, petržel a rajče očistíme, opláchneme a osušíme. Řapíkatý celer a rajče nakrájíme na kostičky a mrkev s petrželí na čtvrtkolečka.

Na rozpálený olej v pánvi dáme nakrájený řapíkatý celer, mrkev, petržel a restujeme se solí a pepřem. Po pěti minutách přisypeme suchou červenou čočku, sůl, pepř, trochu kurkumy, hrst sezamových a lněných semínek. Ještě 5 - 10 minut pražíme. Přidáme nakrájené rajče a ještě chvíli restujeme.

Mezitím dáme vařit těstoviny podle návodu na obalu.

Do pánve přilijeme hrnek horké vody, necháme směs chvilku podusit, než se voda vypaří, bude čočka měkká. Odstavíme pánev a přidáme trochu paprikové pasty.

Do mističky nandáme těstoviny, na ně omáčkovou směs a nahoru kopeček zakysané smetany. Ozdobíme čerstvými bylinkami (pažitka, oregano, bazalka, petrželka) a jarní cibulkou.

Těstoviny s řapíkatým celerem a červenou čočkou ihned podáváme jako hlavní chod.
user-icon

autor Pj


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Těstoviny s řapíkatým celerem a červenou čočkou

Zpět na recept