Spolu s jarním počasím se nese i chuť odlehčit jídelníček a využít sezónní potraviny. Přinášíme vám 10 jarních receptů, se kterými se vám podaří obojí.
Jarní polévka s vejcem
(doba přípravy 35 min )
Dušený špenát s tofu
(doba přípravy 30 min )
Jarní kuřecí prsa
(doba přípravy 1 h 30 min )
Chřest s pošírovaným vejcem
(doba přípravy 35 min )
Jarní telecí řízky
(doba přípravy 35 min )
Jarní tvaroh s řeřichou
(doba přípravy 15 min )
Osvěžující smoothie z mražených jahod
(doba přípravy 10 min )
Jarní salát s mrkví
(doba přípravy 20 min )
Rýže s baby špenátem, jarní cibulkou a liškami
(doba přípravy 20 min )
Jarní kapsa s houbami a zeleninou
(doba přípravy 30 min )
Jarní speciál: Dopřejte tělu detox a zatočte s jarní únavou
Detoxikace je základní prevencí většiny onemocnění lidského těla, posiluje lidskou mysl a zvyšuje odolnost organismu proti vnějším vlivům. Se slovem detoxikace se nejčastěji setkáváme v souvislosti s jarní únavou a jarním očistou organismu, vždyť přicházející jaro vyzývalo k očistě i naše předky – jarní postní doba měla naše tělo připravit již odpradávna na nové období. Ale jak začít? Které bylinky zařadit do svého jídelníčku? A víte, které suroviny naše tělo v postním období uvítá? Vše v dnešním speciálu zaměřeném na detoxikaci organismu, pitný režim a první dary přírody, které nalezneme při jarních procházkách.
Mikrobylinky jako předzvěst jara: Jak je pěstovat a používat v kuchyni?
I když kalendář tvrdí, že je zima, počasí venku už začíná vonět jarem. Ale na čas, kdy budeme na zahradě sklízet čerstvý salát nebo si jen tak utrhneme nějakou tu ředkvičku, si ještě budeme muset počkat. Stále jsme v období, kdy vitamíny a minerály z čerstvé zeleniny a ovoce chybí. Ale to neznamená, že se jich musíme zcela vzdávat. Dejte šanci mikrobylinkám, které jsou pro toto období ideálním řešením.
Foto: Pixabay.com
autor admin_vareni
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena