Chřest s pošírovaným vejcem

Vyzkoušejte recept na velmi chutný pokrm z čerstvého chřestu s vejcem, mozzarellou a výbornou omáčkou s chutí česneku.


3.372x
35 min

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme omáčku, kterou necháme nejméně 8 hodin před použitím rozležet. Stroužek česneku oloupeme a rozkrojíme podélně na třetiny. Ve skleničce s uzavíratelným víčkem protřepeme olivový olej s citronovou šťávou, cukrem, paprikou, hořčicí, solí, čerstvě drceným černým pepřem a nakrájenými plátky česneku.

Okapaný sýr nakrájíme na silnější plátky. Chřest očistíme od dřevnatých částí, oloupeme a v osolené vodě povaříme asi 3 - 6 minut. Záleží na síle chřestu. Potom chřest zprudka ochladíme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Do většího hrnce nalijeme asi 3 cm vody, kterou ochutíme solí, octem a přivedeme k varu. Do mírně vroucí probublávající vody pozvolna vkládáme rozklepnutá vejce a "táhneme" asi 2 - 3 minuty tak, aby žloutky byly tekuté a bílky tuhé. Takto pošírovaná vejce necháme na ubrousku okapat.

Na másle necháme krátce prohřát okapaný chřest, který rozdělíme na talířky, poklademe pošírovaným vejcem, obložíme sýrem a zakapeme omáčkou. Chřest s pošírovaným vejcem ozdobíme řeřichou nebo jinými bylinkami. Pokrm podáváme s pečivem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chřest s pošírovaným vejcem

Zpět na recept