Vaření.czReceptyChřest s pošírovaným vejcem

Chřest s pošírovaným vejcem

Vyzkoušejte recept na velmi chutný pokrm z čerstvého chřestu s vejcem, mozzarellou a výbornou omáčkou s chutí česneku.


3.372x
35 min

Ingredience

4 ksvejce
2 lžícemáslo
2 balíčkymozzarella
1 balíčekbílý chřest

omáčka

1 lžícecukr
1 stroužekčesnek
100 mlolivový olej
3 lžícecitronová šťáva
0.3 lžičkymletá sladká paprika
0.3 lžičkyprášková horčice

podle chuti

sůl
1 lžičkaocet
mletý černý pepř

na ozdobu

bylinky

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme omáčku, kterou necháme nejméně 8 hodin před použitím rozležet. Stroužek česneku oloupeme a rozkrojíme podélně na třetiny. Ve skleničce s uzavíratelným víčkem protřepeme olivový olej s citronovou šťávou, cukrem, paprikou, hořčicí, solí, čerstvě drceným černým pepřem a nakrájenými plátky česneku. Okapaný sýr nakrájíme na silnější plátky. Chřest očistíme od dřevnatých částí, oloupeme a v osolené vodě povaříme asi 3 - 6 minut. Záleží na síle chřestu. Potom chřest zprudka ochladíme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Do většího hrnce nalijeme asi 3 cm vody, kterou ochutíme solí, octem a přivedeme k varu. Do mírně vroucí probublávající vody pozvolna vkládáme rozklepnutá vejce a "táhneme" asi 2 - 3 minuty tak, aby žloutky byly tekuté a bílky tuhé. Takto pošírovaná vejce necháme na ubrousku okapat. Na másle necháme krátce prohřát okapaný chřest, který rozdělíme na talířky, poklademe pošírovaným vejcem, obložíme sýrem a zakapeme omáčkou. Chřest s pošírovaným vejcem ozdobíme řeřichou nebo jinými bylinkami. Pokrm podáváme s pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chřest s pošírovaným vejcem

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena