Hrátky s chřestem: V těchto úpravách vám bude stoprocentně chutnat

Hrátky s chřestem: V těchto úpravách vám bude stoprocentně chutnat

Chřest patří do stejné skupiny zeleniny jako cibule, česnek a pórek. Je dražší než ostatní druhy zeleniny, protože se pěstuje v malém množství a sklízí se ručně. Chřest má neopomenutelné léčivé i regenerační účinky. Připravte si podle našich receptů třeba výborné chřestoto, zkombinujte ho s vepřovou panenkou, telecím a zkuste i krémovou polévku s masovými knedlíčky.

6698×
Chřest pomáhá udržet tělo v dobré kondici a dodává mu vitalitu. Obsahuje velké množství vody, bílkovin a vlákniny, na druhé straně pak má jen málo sacharidů a tuků. Najdeme v něm zejména vitamíny skupiny B, kyselinu listovou, vitamín C, betakaroten a minerální látky - draslík, zinek, vápník, fosfor, hořčík a železo. A to už jsou pořádné důvody, proč se vyplatí chřest zařadit do jídelníčku.

Recepty, ve kterých vás chřest nezklame 

Zelený chřest s vepřovou panenkou
(doba přípravy 45 min )

Bílý chřest se sýrovou omáčkou
(doba přípravy 30 min )

Chřestoto
(doba přípravy 30 min )

Chřest s pošírovaným vejcem
(doba přípravy 35 min )

Rib eye steak s chřestem, holandskou omáčkou a pečeným bramborem
(doba přípravy 1 hod )

Telecí špíz s restovaným chřestem
(doba přípravy 2 h 40 min )

Kuskus s chřestem a kozím sýrem
(doba přípravy 30 min )

Chřestový krém s drůbežími knedlíčky
(doba přípravy 1 hod )

Úvodní foto: Pixabay.com

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena