Bílý chřest se sýrovou omáčkou

Bílý chřest přelévaný sýrovou omáčkou. Recept na lehký hlavní chod.


4.534x
30 min
3×

Postup přípravy

Chřest oloupeme a odlomíme zhruba 1/3 jeho délky - spodní zdřevnatělou část. U bílého chřestu je dobré oloupat celý povrch.

Očištěné stonky chřestu dáme do vroucí vody, do které jsme nasypali sůl, cukr a přidali kousek citronu. Za mírného probublávání vaříme přibližně 10 minut. Po vyjmutí z vody přelijeme chřest rozpuštěným máslem.

Mezitím si nastrouháme sýry. V kastrolku necháme rozpustit máslo, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme smetanou. Přidáme sýry a vaříme asi 15 minut za stálého šlehání dohladka. Omáčku dochutíme solí a pepřem.

Sýrovou omáčkou na talíři přeléváme kousky uvařeného chřestu. Bílý chřest se sýrovou omáčkou podáváme jako hlavní chod. Dozdobíme čerstvě nasekanými bylinkami.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bílý chřest se sýrovou omáčkou

Zpět na recept