Bílý chřest se sýrovou omáčkou

Bílý chřest přelévaný sýrovou omáčkou. Recept na lehký hlavní chod.


4.534x
30 min
3×

Ingredience

2 lžičkysůl
0.3 kscitron
4 špetkycukr krupice
400-500 gbílý chřest

omáčka

sůl
3 lžícemáslo
100 gementál
100 gniva
mletý pepř
2 lžícehladká mouka
4 dlsmetana na vaření

na ozdobu

čerstvé bylinky

Postup přípravy

Chřest oloupeme a odlomíme zhruba 1/3 jeho délky - spodní zdřevnatělou část. U bílého chřestu je dobré oloupat celý povrch.

Očištěné stonky chřestu dáme do vroucí vody, do které jsme nasypali sůl, cukr a přidali kousek citronu. Za mírného probublávání vaříme přibližně 10 minut. Po vyjmutí z vody přelijeme chřest rozpuštěným máslem.

Mezitím si nastrouháme sýry. V kastrolku necháme rozpustit máslo, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme smetanou. Přidáme sýry a vaříme asi 15 minut za stálého šlehání dohladka. Omáčku dochutíme solí a pepřem.

Sýrovou omáčkou na talíři přeléváme kousky uvařeného chřestu. Bílý chřest se sýrovou omáčkou podáváme jako hlavní chod. Dozdobíme čerstvě nasekanými bylinkami.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bílý chřest se sýrovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.