Kuskus s chřestem a kozím sýrem

Chuťově zajímavá směs kuskusu s kousky chřestu a kozího sýra. Snadný recept na lehký zdravý oběd nebo večeři.


3.02x
30 min

Postup přípravy

Kuskus zalijeme vývarem ze zeleninového bujonu. Necháme odstát, dokud se tekutina nevstřebá a kuskus promícháme vidličkou, aby zůstal sypký. Přidáme nasekanou šalotku.

Chřest omyjeme, odstraníme dřevnaté konce, bílý chřest oloupeme si 2 cm pod hlavičkou a pokračujeme až ke spodnímu konci výhonku. Chřestové pazouchy svážeme kuchyňským provázkem, aby se při vaření stonky nepolámaly.

Do velkého hrnce dáme vařit vodu. Až začne vřít, přidáme 2 lžíce soli, lžíci cukru a polovinu citronu. Vaříme zvlášť bílý a zelený chřest, vaříme po dobu přibližně 10 minut.

Vychladlý chřest nakrájíme na 2 cm kousky a přidáme ke kuskusu. Osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem a citronem podle chuti a zdobíme rozdrobeným kozím sýrem.

Kuskus s chřestem a kozím sýrem podáváme jako lehký zdravý hlavní chod.

Zdroj: Billa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuskus s chřestem a kozím sýrem

Zpět na recept