Vyzkoušejte snadný a chutný recept na kuskus s jarní zeleninou, který podáváme s kousky krůtích prsíček připravených jako minutka na pánvi.
500 g | krůtí prsa |
1 hrnek | kuskus |
1.5 hrnku | drůbeží vývar |
0.5 ks | cibule |
2 stroužky | česnek |
250 g | mražená zeleninová směs |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
čerstvý nebo sušený tymián | |
čerstvě mletý černý pepř | |
granulovaný sušený česnek | |
2-3 lžíce | máslo |
podle potřeby | |
rostlinný olej |
Krůtí prsa očistíme a nakrájíme na kousky (medailonky) asi 2 cm vysoké. Maso zlehka naklepeme hřbetem ruky, osolíme, opepříme, ochutíme sušeným česnekem a drceným tymiánem, potřeme olejem a necháme při pokojové teplotě asi 1 hodinu odležet. Kuskus nasypeme do mísy, promícháme se lžící oleje a zalijeme horkým vývarem. Mísu zakryjeme a kuskus necháme nabobtnat. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme najemno.
Na horké pánvi, bez tuku, opečeme naložené krůtí kousky asi 3 minuty z každé strany dozlatova. Poté maso přendáme na alobal, poklademe hoblinkami másla, uzavřeme a uchováme na teple. K výpeku na pánvi přidáme lžíci oleje, na kterém necháme zesklovatět cibuli a česnek, přidáme jarní zeleninovou směs, sůl, pepř a tymián a vše asi 7 minut restujeme. Nakonec do připravené zeleniny vmícháme kuskus a vše krátce prohřejeme a podle potřeby dochutíme.
Krůtí medailonky se zeleninovým kuskusem podáváme s čestvým zeleninovým salátem jako hlavní chod.
Vaříme s kuskusem: Nejlepší recepty s ultra rychlou přípravou!
Kuskus je velmi variabilní surovina, dá se použít jako jednoduchá příloha, hlavní chod v podobě salátu, na způsob rizota, ale také použít jako základ do nejrůznějších placiček, polévek a jako hlavní surovina při přípravě sladkých nákypů a kaší. Jak se kuskus správně připravuje se podíváme ve vybraných receptech.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena