Vaření.czReceptyTelecí špíz s restovaným chřestem

Telecí špíz s restovaným chřestem

Recept na telecí špíz s restovaným chřestem naloženým v pikantní marinádě.


3.73x
160 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
8 plátkůanglická slanina
500 gtelecí kýta
200 gčerstvý bílý chřest
150 gčerstvý zelený chřest
50 gčerstvý fialový chřest

omáčka

1 stroužekčesnek
0.6 lolivový olej
0.3 dlvinný ocet
1 ksčervená cibule
1 špetkamletý černý pepř
50 gplocholistá petržel

marináda

15 mlolivový olej
15 mlslunečnicový olej
15 mlsezamový olej
sezamová semínka

podle chuti

mletý černý pepř
mořská sůl
chilli paprika

Postup přípravy

Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme nať plocholisté petržele společně s octem, solí a pepřem. Přidáme olej, jemně nakrájenou červenou cibuli a prolisovaný česnek a necháme 2 hodiny odpočívat v chladu. Podle chuti můžeme přidat nakrájenou chilli papričku. Maso nakrájíme na větší kousky, ochutíme solí a ovoníme pepřem. Kousky masa obalíme plátky slaniny a napíchneme je na jehly. Na předem rozehřáté pánvi zprudka opečeme špízy, přilijeme odleželou omáčkou a maso na volném plamenu necháme dojít. Na marinádu pro chřest smícháme oleje a sezamová semínka. Chřest omyjeme a zbavíme dřevnatých konců. Chřest necháme v marinádě chvíli odpočívat, marinovat budeme jen pár minut. Na rozpálenou pánev pomalu rozložíme chřest s prolisovaným česnekem a restujeme. Telecí špíz s restovaným chřestem podáváme jako chutný hlavní chod při různých příležitostech.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí špíz s restovaným chřestem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena