Vaření.czReceptyChřestový krém s drůbežími knedlíčky

Chřestový krém s drůbežími knedlíčky

Recept na velmi jemnou krémovou polévku z bílého chřestu s kuřecími knedlíčky a se šunkou.


4.553x
60 min
2×

Ingredience

1 ksbrambory
2 lžícesmetana
500 gbílý chřest

podle potřeby

olej
3 lžícemáslo
1 ldrůbeží vývar

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř
muškátový oříšek

příloha

1 ksvejce
70 gšunka
1 lžícesolamyl
1 hrstpetrželová nať
250 gkuřecí maso
2-3 lžícestrouhaná houska

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme směs na knedlíčky. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kostičky a spolu se šunkou a 2 lžícemi vody umeleme dohladka. Pak k masu přidáme vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek, nasekanou petrželku, solamyl a strouhanku. Masovou směs řádně prohněteme a necháme asi 20 minut v chladu rozležet. Chřest zbavíme dřevnatých částí, stonky oloupeme a nakrájíme na 2 - 3 cm dlouhé kousky. Křehké špičky odložíme stranou. Bramboru oloupeme, nakrájíme na kostičky a spolu s kousky chřestu osmahneme na másle. Pak vše osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a zvolna vaříme asi 20 minut. Mezitím z masové směsi mokrýma rukama tvoříme knedlíčky, které zvolna opečeme na oleji a necháme na sítku okapat. Měkký chřest s bramborou rozmixujeme dohladka, vložíme knedlíčky, špičky chřestu a vše povaříme asi 5 - 10 minut. Polévku podle potřeby dochutíme a zjemníme smetanou. Chřestový krém s drůbežími knedlíčky podáváme s opečenými toasty.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chřestový krém s drůbežími knedlíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena