Chřestový krém s drůbežími knedlíčky

Recept na velmi jemnou krémovou polévku z bílého chřestu s kuřecími knedlíčky a se šunkou.


4.553x
60 min
2×

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme směs na knedlíčky. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kostičky a spolu se šunkou a 2 lžícemi vody umeleme dohladka. Pak k masu přidáme vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek, nasekanou petrželku,
solamyl a strouhanku. Masovou směs řádně prohněteme a necháme asi 20 minut v chladu rozležet.

Chřest zbavíme dřevnatých částí, stonky oloupeme a nakrájíme na 2 - 3 cm dlouhé kousky. Křehké špičky odložíme stranou. Bramboru oloupeme, nakrájíme na kostičky a spolu s kousky chřestu osmahneme na másle. Pak vše osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a zvolna vaříme asi 20 minut.

Mezitím z masové směsi mokrýma rukama tvoříme knedlíčky, které zvolna opečeme na oleji a necháme na sítku okapat.

Měkký chřest s bramborou rozmixujeme dohladka, vložíme knedlíčky, špičky chřestu a vše povaříme asi 5 - 10 minut. Polévku podle potřeby dochutíme a zjemníme smetanou.

Chřestový krém s drůbežími knedlíčky podáváme s opečenými toasty.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chřestový krém s drůbežími knedlíčky

Zpět na recept