Dušený špenát s tofu

Recept na výborný dušený špenát. Tentokrát si pochutnají vegetariáni, vegani, ale klidně i ostatní, kteří rádi zkouší nové chutě.


4.611x
30 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Tofu s příchutí chilli nastrouháme na hrubém struhadle. Připravíme si ostatní suroviny.

V hluboké pánvi rozpálíme olej, vhodíme cibuli a osmahneme. Přidáme špenátové kousky, podlijeme trochou horké vody, přidáme menší bobkové listy, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou. Špenát občas promícháme. Asi po 10 - 15 minutách přidáme provensálské koření, sojovou omáčku (bez glutamátu), vmícháme sojanézu, nastrouhané tofu a dobře promícháme. Dušený špenát s tofu dalších 5 minut prohříváme, bohatě to stačí. Hotový špenát podle potřeby a chuti dosolíme, dopepříme apod. Bobkové listy vyndáme.

Dušený špenát s tofu podáváme s vařeným bramborem jako hlavní chod.

Takto upravený špenát neobsahuje živočišné bílkoviny, je čistě veganský a chuťově jemný. Navíc není zahušťován moukou. Připravit si ho můžeme také z překrájeného čerstvého špenátu.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušený špenát s tofu

Zpět na recept