Jarní telecí řízky

Smažené telecí řízky plněné jarní cibulkou.


4.823x
35 min
1×

Ingredience

1 ksvejce
1 lžícemléko
1 lžíceslunečnicový olej
6 ksjarní cibulka
3 plátkytelecí řízek

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

hladká mouka
strouhaná houska

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme, tence rozklepeme a ochutíme mletým pepřem a solí. Vejce rozšleháme s olejem a mlékem. Jarní cibulky očistíme a z každé odkrojíme asi 5 cm dlouhý dílek s hlavičkou. Zbytek natě nakrájíme na kroužky, které použijeme na ozdobu. Na každý telecí plátek položíme napříč 2 cibulky, maso přehneme a spojíme jehlou nebo párátkem. Naplněné kapsy obalujeme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Smažíme zvolna ve vyšší vrstvě oleje dorůžova. Smažené jarní řízky zbavíme jehel, ozdobíme cibulovou natí a podáváme s vařeným bramborem a čerstvou zeleninou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jarní telecí řízky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena