Jarní telecí řízky

Smažené telecí řízky plněné jarní cibulkou.


4.823x
35 min
1×

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme, tence rozklepeme a ochutíme mletým pepřem a solí. Vejce rozšleháme s olejem a mlékem. Jarní cibulky očistíme a z každé odkrojíme asi 5 cm dlouhý dílek s hlavičkou. Zbytek natě nakrájíme na kroužky, které použijeme na ozdobu.

Na každý telecí plátek položíme napříč 2 cibulky, maso přehneme a spojíme jehlou nebo párátkem. Naplněné kapsy obalujeme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Smažíme zvolna ve vyšší vrstvě oleje dorůžova.

Smažené jarní řízky zbavíme jehel, ozdobíme cibulovou natí a podáváme s vařeným bramborem a čerstvou zeleninou.

Jak správně smažit řízky?

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jarní telecí řízky

Zpět na recept