Telecí řízky na přepuštěném másle

Zkuste recept na opravdu delikatesní řízky. Z telecího válečku budou velmi křehké a díky přepuštěnému máslu lahodné a voňavé.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Telecí váleček (nebo kýtu či šál) nařežeme na jednotlivé řízky, silné cca 2 cm. Velmi jemně je mezi dvěma pláty potravinářské fólie naklepeme paličkou na maso. Je-li potřeba, na okrajích maso nařízneme na pár místech, aby se řízek nekroutil během tepelné úpravy. 

Maso lehce osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v klasickém trojobalu, tedy v mouce, poté v rozšlehaných vejcíh a nakonec ve strouhance. 

Na pánvi si rozehřejeme přepuštěné máslo a řízky smažíme z obou stran dozlatova, stačí cca tři minuty z každé strany. Poté telecí řízky odkládáme na připravený talíř s ubrousky, aby se ihned odsál přebytečný tuk. 

Telecí řízky ihned podáváme, chutnají nejlépe s bramborovou kaší s petrželkou.

Jak správně smažit řízky?


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí řízky na přepuštěném másle

Zpět na recept