Bramborová kaše s parmazánem

Recept na bramborovou kaši s osobitou chutí.


3.811x
20 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Vložíme je hrnce s vroucí vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Brambory moc nesolíme a klidně je můžeme rozvařit.

Během vaření brambor si ukrojíme asi 1 cm plátek másla. Vložíme jej do mléka v mikrovlnce vše společně ohřejeme. Většinou dávám 90 sekund na max. výkon, ale přiklopené. Parmazán nastrouháme.

Uvařené brambory slijeme a rozmačkáme. Vlijeme do nich mléko s máslem a přidáme parmazán. Společně vše rozšťoucháme nebo vyšleháme šlehačem do hladké kaše. Podle chuti kaši osolíme. Bramborovou kaši s parmazánem přikryjeme poklicí a necháme asi 5 minut odpočinout.

Bramborovou kaši s parmazánem podáváme jako přílohu ke grilovaným, pečeným nebo smaženým masům či zelenině. Nejlepší je teplá.

Vyzkoušejte také: Jemná bramborová kaše krok za krokem

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborová kaše s parmazánem

Zpět na recept