Jemné vepřové řízečky

Recept na šťavnaté marinované řízečky smažené v trojobalu, které servírujeme s bramborovým salátem jako hlavní chod při štědrovečerní večeři.


4.36x
60 min

Postup přípravy

Z vepřové kýty nakrájíme menší plátky, které zlehka naklepeme a osolíme. Oloupanou šalotku nastrouháme najemno, promícháme se zakysanou smetanou, lžičkou citronové šťávy, špetkou chilli koření a pepře. Do takto připravené marinády naložíme připravené řízečky, které necháme v chladu odležet alespoň 4 hodiny. Odležené plátky masa vyjmeme z marinády, osušíme, obalíme v klasickém trojobalu z mouky, vajec a strouhané housky a smažíme na horkém oleji z obou stran dozlatova. Jemné a šťavnaté řízečky z vepřového masa podáváme s plátkem citronu jako hlavní chod vhodný při štědrovečerní večeři. Vhodnou přílohou je bramborový salát nebo jiná oblíbená bramborová příloha.


Další vánoční recepty pěkně pohromadě najdete zde


Ty nejlepší smažené řízky nejen na neděli


Smažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali 6 receptů s výborným hodnocením.


Ty


Recept na smažený kuřecí řízek krok za krokem


Umíte připravit dokonale usmažený řízek? Dnes se podíváme na ten kuřecí. Recept krok za krokem.


Recept


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemné vepřové řízečky

Zpět na recept