Recept na šťavnaté marinované řízečky smažené v trojobalu, které servírujeme s bramborovým salátem jako hlavní chod při štědrovečerní večeři.
1 ks | citron |
600 g | vepřová kýta |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
chilli koření | |
mletý černý pepř | |
trojobal | |
2 ks | vejce |
hladká mouka | |
bílá strouhaná houska | |
marináda | |
3 ks | šalotka |
250 ml | zakysaná smetana |
1 lžička | citronová šťáva |
Z vepřové kýty nakrájíme menší plátky, které zlehka naklepeme a osolíme. Oloupanou šalotku nastrouháme najemno, promícháme se zakysanou smetanou, lžičkou citronové šťávy, špetkou chilli koření a pepře. Do takto připravené marinády naložíme připravené řízečky, které necháme v chladu odležet alespoň 4 hodiny. Odležené plátky masa vyjmeme z marinády, osušíme, obalíme v klasickém trojobalu z mouky, vajec a strouhané housky a smažíme na horkém oleji z obou stran dozlatova. Jemné a šťavnaté řízečky z vepřového masa podáváme s plátkem citronu jako hlavní chod vhodný při štědrovečerní večeři. Vhodnou přílohou je bramborový salát nebo jiná oblíbená bramborová příloha.
Ty nejlepší smažené řízky nejen na neděli
Smažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali 6 receptů s výborným hodnocením.
Recept na smažený kuřecí řízek krok za krokem
Umíte připravit dokonale usmažený řízek? Dnes se podíváme na ten kuřecí. Recept krok za krokem.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena