Vepřové řízečky z trouby

Řízky nikdy neomrzí a ty z trouby nikdy nezklamou! Jsou vždy šťavnaté, křupavé a bez smažení.


5.01x
90 min
1×

Postup přípravy

Plátky masa zabalíme do potravinářské fólie a z obou stran naklepeme, maso se tak nepotrhá. Vejce vyšleháme se solí, červenou paprikou, oreganem a česnekem, přidáme hořčici a citronovou šťávu. Maso necháme v marinádě po dobu cca dvou hodin, ale může být i déle. 

Maso poté obalujeme jen ve strouhance. Obalené řízky přendáme na plech vyložený pečícím papírem, zastříkneme trochou oleje a pečeme asi 15 minut při teplotě 200 °C. Poté obratíme, znovu zastříkneme olejem a dopečeme po dobu dalších zhruba 15 minut dozlatova.

Vepřové řízečky z trouby podáváme jako obvykle, například s bramborovou kaší a okurkou.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové řízečky z trouby

Zpět na recept