Vepřové řízečky z trouby

Řízky nikdy neomrzí a ty z trouby nikdy nezklamou! Jsou vždy šťavnaté, křupavé a bez smažení.


5.02x
90 min
1×

Ingredience

podle potřeby

2 stroužkyčesnek

na potření

2 lžíceolej

podle chuti

1 špetkasůl
1 lžičkahořčice
0.5 kscitron
1 lžičkaoregano

směs

2 ksvejce
1 lžičkamletá sladká paprika
500 gvepřová pečeně

na obalení

2 hrnkystrouhanka

Postup přípravy

Plátky masa zabalíme do potravinářské fólie a z obou stran naklepeme, maso se tak nepotrhá. Vejce vyšleháme se solí, červenou paprikou, oreganem a česnekem, přidáme hořčici a citronovou šťávu. Maso necháme v marinádě po dobu cca dvou hodin, ale může být i déle. 

Maso poté obalujeme jen ve strouhance. Obalené řízky přendáme na plech vyložený pečícím papírem, zastříkneme trochou oleje a pečeme asi 15 minut při teplotě 200 °C. Poté obratíme, znovu zastříkneme olejem a dopečeme po dobu dalších zhruba 15 minut dozlatova.

Vepřové řízečky z trouby podáváme jako obvykle, například s bramborovou kaší a okurkou.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové řízečky z trouby

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká