Vaření.czReceptyTelecí krk podle šéfkuchaře Jana Kvasničky

Telecí krk podle šéfkuchaře Jana Kvasničky

Telecí krk je ideálním pokrmem do chmurného podzimního počasí. Připravte si ho doma tak, jak jej doporučuje kreativní šéfkuchař Jan Kvasnička.


1.01x
160 min

Ingredience

marináda

300 gcukr
sůl
1 kgrajčata
1 kgcibule
pepř
2 ldrůbeží vývar
1 kgtelecí krk

omáčka

3 stroužkyčesnek
sůl
500 gpaprika
2 kgrajčata
500 gmouka
500 gcuketa
500 glilek
25 gšalvěj
pepř
1.5 lkuřecí vývar
1 kgčervená cibule

Postup přípravy

Postup

Telecí krk zavážeme do provázku a opečeme na oleji. Na výpeku osmažíme cibuli dohněda a přidáme cukr, který necháme zkaramelizovat. Přidáme rajčata, sůl, pepř a nakonec vývar. Celé necháme povařit. Takto připravené telecí krky uložím do pekáče, zalijeme marinádou a pečeme na 135 °C, po dobu asi 2 hodin. Když je hotovo, marinádu slijeme a ponecháme si ji pro použití na omáčku.

Omáčka

Papriku, lilek a cuketu si zvlášť orestujeme, budeme je přidávat do omáčky až úplně nakonec. Červenou cibuli nakrájíme na hrubší kousky, krátce orestujeme na oleji, přidáme rajčata a česnek. Zaprášíme moukou a zalijeme vývarem, necháme zhruba hodinu povařit, přidáme šalvěj, dochutíme solí a pepřem. Takto hotovou omáčku přecedíme a přidáme do ní orestované cukety, lilky a papriky. Telecí krk podle šéfkuchaře Jana Kvasničky naservírujeme společně s omáčkou a podáváme.
user-icon

autor office

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Telecí krk podle šéfkuchaře Jana Kvasničky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena