Druhů hub je jen v Čechách takové množství, že je toto téma snad nevyčerpatelné, a proto se k houbám znovu vracíme. Přinášíme také pár receptů, které stojí za vyzkoušení.
19.09.2023
ČÍST VÍCEGeniálně jednoduché recepty, na které my Češi nedáme dopustit! Pokud si smažené pokrmy nedopřáváme denně, nemusíme si je až tak odpírat. Smažený řízek, sýr, květák, ale i zelenina, která díky smažení a obalování v dobře vyladěném těstíčku získá na chuti. 10 skvělých a zároveň snadných receptů, které si najdou místo ve vaší kuchařce.
18.09.2023
ČÍST VÍCEJablečné kroužky se skořicí jsou dokonalým spojením sladkosti a kořeněného aroma skořice. Ideální recept na rychlý dezert nebo lahodnou svačinku pro celou rodinu.
14.09.2023
ČÍST VÍCEBrambory, jak klasická a levná surovina, ale s tolika možnými úpravami. Samozřejmě je možné brambory jednoduše uvařit a podávat, ale existují mnohem nápaditější úpravy této po celém světě oblíbené zeleniny. Zkoušeli jste brambory naplnit a usmažit? Slyšeli jste o bramborovém závinu naslano? Máte rádi opékanou bramborovou kaši? Pokud vám tyto recepty nic neříkají, pojďme se na ně společně podívat.
12.09.2023
ČÍST VÍCETatarák na křupavé topince nebo čerstvé bagetce, kdo by odolal? Pokud hledáte variantu, která se chuťově podobá té masové, zkuste tento recept. Tatarák z avokáda je pikantní, chuťově výrazný a zachutná i těm, kteří nad vegetariánskými pokrmy ohrnují nos.
12.09.2023
ČÍST VÍCENejvíce zdraví prospěšných látek se nachází ve slupce a pod slupkou, proto hrušky ideálně konzumujeme neloupané, čerstvé a bez další úpravy. Z hrušek však připravujeme i výborná povidla, marmelády i džemy, zavařujeme je, pečeme z nich koláče a štrúdly, jsou chutné i v kombinaci s masem. Tady jsou ty nejlepší hruškové recepty!
12.09.2023
ČÍST VÍCEČatní (chutney) je chuťově velmi výrazná omáčka pocházející z indické kuchyně, podává se k masu i zelenině. Základem je vždy ovoce a spousta koření. Tentokrát si ji připravíme ze švestek, jablek, pomerančové šťávy, skořice, chilli a zázvoru.
08.09.2023
ČÍST VÍCEPozdní léto je oblíbeným obdobím pro milovníky vína a hlavně burčáku. Vychutnejte si tento lahodný nápoj v té nejlepší kvalitě. Pár rad nejen k nákupu.
08.09.2023
ČÍST VÍCEHrušky k babímu létu právem patří, bez nich si málokdo umí představit nejen sladkou, ale i slanou kuchyni. V dnešním výběru receptů jsme si pro vás připravili opravdové delikatesy.
07.09.2023
ČÍST VÍCEMáme pro vás tip na zdravý a vydatný oběd bez masa, na kterém si pochutná celá rodina.
07.09.2023
ČÍST VÍCEA je to tady! Už pár dní si můžete dopřát pravý český burčák, doslova poklad podzimu. Jak poznat ten pravý? A hlavně, co si při popíjení burčáku dopřát k zakousnutí?
28.08.2023
ČÍST VÍCELéto oproti ostatním obdobím v roce přináší čerstvou zeleninu a ovoce. V kuchyni to pak pro nás znamená, že měníme své zaběhlé stravovací návyky a zásobujeme tělo větším množstvím vitamínů.
22.08.2023
ČÍST VÍCETaké milujete sezónní ovoce a snažíte se jej maximálně zužitkovat? Pokud jste se čerstvých švestek už přejedli, nastává ten pravý čas k pečení koláčů, přípravě sladkých knedlíků, kompotů i marmelád. Inspirujte se naším výběrem receptů.
21.08.2023
ČÍST VÍCESlunečné a teplé dny si žádají osvěžení. A tento sorbet z čerstvých jahod se zhostí úkolu dokonale. Přitom je tak snadný! FOTORECEPT krok za krokem.
20.08.2023
ČÍST VÍCENevíte, co se zbylými žampiony či nasbíranými hříbky? Nebo máte zásobu hub sušených? V každém případě máme pro vás dobrý tip na slané pohoštění a něco dobrého k vínu. Houbový koláč rozhodně nezklame! Naučíme vás ho krok za krokem.
13.08.2023
ČÍST VÍCEŠvestky jsou výborné nejen čerstvé, ale i sušené a zavařené. V domácnosti je máme vždy po ruce. Podle expertů mohou být švestky užitečné i při ochraně organismu.
13.08.2023
ČÍST VÍCEMilujete také jako my vůni povidel? Rádi je používáte k plnění koláčů a buchet? Pokud ano, nastal ten pravý čas pro jejich přípravu. Připravili jsme pro vás pár receptů na domácí výborná povidla, a to nejen ze švestek, ale také z jiných plodů, které se právě objevují na našich zahrádkách - borůvek, hrušek, jablek i dýní.
07.08.2023
ČÍST VÍCERajčatovou polévku z čerstvých rajčat si můžeme uvařit i v zimě. Chuť polévky vyladí perníkové koření a řapíkatý celer. Neseženeme-li námi uváděný sýr, výborně jej nahradí i parmezán.
02.08.2023
ČÍST VÍCECuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě začíná, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.
01.08.2023
ČÍST VÍCEVyzkoušejte tuto skvělou variaci na lasagne, kdy těstovinové pláty nahradíte cuketou. Hlavní chod z hovězího masa provoněný zeleninou, bylinkami a kořením.
28.07.2023
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena