Recept na rychlé osvěžení: Jahodový sorbet krok za krokem

Recept na rychlé osvěžení: Jahodový sorbet krok za krokem

Slunečné a teplé dny si žádají osvěžení. A tento sorbet z čerstvých jahod se zhostí úkolu dokonale. Přitom je tak snadný! FOTORECEPT krok za krokem.

194242×

Recept na jahodový sorbet krok za krokem

1) Na jahodový sorbet si připravíme 500 g čerstvých jahod, 150 ml vody, 150 g cukru krupice, 1 citron a 2 vejce (budeme potřebovat pouze bílky). 

Jahodový sorbet

2) Z vody a cukru si připravíme cukrový rozvar. 

Jahodový sorbet

Jahodový sorbet

3) Jahody omyjeme, zbavíme korunek a pečlivě rozmixujeme na pyré. 

Jahodový sorbet

Jahodový sorbet

4) Z citronu vymačkáme šťávu. 

Jahodový sorbet

5) Z bílků ušleháme tuhý sníh. 

Jahodový sorbet

6) K cukrovému rozvaru přilijeme rozmixované jahody, citronovou šťávu a promícháme. 

Jahodový sorbet

7) Poté přidáme ušlehaný bílkový sníh a znovu promícháme. 

Pokud by se nám směs na sorbet nechtěla spojit a byla hrudkovitá, rozmixujeme ji. 

Jahodový sorbet

8) Jahodový sorbet vlijeme do nerezové mísy a vložíme do mrazáku. 

Sorbet každou půlhodinu promícháme, mrazíme, dokud nemá správnou konzistenci. Pokud máme, použijeme zmrzlinovač. 

Jahodový sorbet

9) Jahodový sorbet porcujeme pomocí kopečkovače do zmrzlinových pohárů a misek. 

Jahodový sorbet

10) Jahodový sorbet zdobíme čerstvými jahodami a lístkem máty nebo meduňky. Ihned podáváme. 

Jahodový sorbet

Jahodový sorbet a finanční náročnost

Za jahody si započítáme 25 Kč, cukr 3 Kč, citron 2 Kč, bílky 6 Kč. Jahodový sorbet nás tak vyjde na pouhých 36 Kč. A je ho opravdu dostatek, připravíme z něj 6 - 8 porcí. 

Připravte se na další vlnu veder: Míchané drinky a osvěžující sorbety vás nakopnou

Předpověď počasí na další dny hlásá teploty okolo třicítky a jasno. Pro nás to znamená jediné, užít si zbytek prázdnin a léta, které je za svou půlkou. Připravili jsme pro vás pár receptů na letní drinky a domácí sorbety z čerstvého ovoce. Snadná příprava a odměna v podobě osvěžení zaručena.

Připravte

10+1 otázek: Jak vybrat tu nejlepší zmrzlinu?

Máte rádi smetanové zmrzliny, nebo raději dáte přednost ovocnému sorbetu? Jak poznat kvalitní produkt? Která zmrzlina je ta nejzdravější? Spoustu otázek zodpoví Míša Bebová, biochemička a odbornice na zdravou výživu.

10+1

user-icon

autor Michy

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena