Nevíte, co se zbylými žampiony či nasbíranými hříbky? Nebo máte zásobu hub sušených? V každém případě máme pro vás dobrý tip na slané pohoštění a něco dobrého k vínu. Houbový koláč rozhodně nezklame! Naučíme vás ho krok za krokem.
Na těsto si připravíme 200 g hladké mouky, 1 žloutek, 130 g másla a 1 lžičku soli.
Na náplň budeme potřebovat 200 g hub, 1 cibuli, 1 lžíci másla, 1 lžici oleje, z bylinek potom tymián s rozmarýnem, kmín, mletý černý pepř a sůl.
Na vaječnou sedlinu si připravíme 3 - 4 vejce, 300 g zakysané smetany, sůl a mletý černý pepř.
Vyzkoušejte také recept na dýňový koláč krok za krokem
Pokud nemáme hříbky čerstvě nasbírané z lesa, postačí i hnědé žampiony.
Poté vsypeme houby a podusíme. Podle potřeby podlijeme trochou vody.
Bylinky lze použít čerstvé i sušené.
Vyzkoušejte také recept na jablečný koláč krok za krokem
Těsto je velmi křehké, pokud by se nám nepodařilo vyválet a přenést, lze ho do formy pomocí prstů jen šikovně vymačkat. Okraje nebudou tak dokonalé, ale na chuti to neubere.
Na vychladlý korpus rozprostřeme podušené houby.
Suroviny na těsto nás vyjdou na cca 33 Kč, náplň na 35 Kč, vaječná sedlina na 37 Kč. 8 porcí houbového koláče tak připravíme zhruba za 105 Kč.
Vyzkoušejte také další recepty z hub
Babiččina houbová kulajda
(doba přípravy 35 min )
Klasická houbová smaženice
(doba přípravy 30 min )
Houbová pomazánka na topinky
(doba přípravy 1 h 15 min )
Houbová omáčka se smetanou 1
(doba přípravy 45 min )
autor Michy
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena