Houbová omáčka se smetanou 1

Houbovou omáčku si mohou připravit i vegetariáni, pokud z receptu vynechají hovězí vývar a nahradí ho zeleninovým, vodou nebo mlékem.


3.822x
45 min
2×

Postup přípravy

Na pánvi rozehřejeme asi 50g másla, přidáme hladkou mouku a usmažíme růžovou jíšku. Odstavíme a necháme chladnout.

Očištěné houby pokrájíme na plátky. Na omáčku budeme potřebovat asi misku pokrájených hub. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky a zpěníme na zbytku másla. Přidáme houby, špetku kmínu, sůl, trochu vody a za občasného míchání dusíme na mírném ohni 15 minut.

Vychladlou jíšku naředíme horkým hovězím vývarem, přilijeme k houbám a 5 minut povaříme. Přilijeme smetanu, promícháme a necháme jen krátce vařit.

Houbovou smetanovou omáčkou poléváme uvařené brambory, noky nebo knedlíky. Samozřejmě, že do ní můžeme vložit i plátek uvařeného hovězího masa.

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat?

user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbová omáčka se smetanou 1

Zpět na recept