Lahodná krémová houbová polévka pro každou příležitost.
4 lžíce | hladká mouka |
2 lžíce | olej |
1 kelímek | smetana |
1 hrneček | mléko |
500 ml | voda |
3-4 ks | brambory |
2 hrstě | houby |
2 lžičky | sůl |
podle chuti | |
---|---|
1 špetka | mletý pepř |
podle potřeby | |
1 lžička | kmín |
na ozdobu | |
1 hrst | pažitka |
Připravíme si základní jíšku, kterou necháme zpěnit a dáváme pozor, aby zůstala světlá. Zalijeme mlékem nebo smetanou, dobře promícháme, přidáme na kousky nakrájené brambory a nadrobno nasekané čerstvé nebo sušené houby, nejlépe hříbky nebo žampiony. Přidáme vodu nebo vývar, osolíme, opepříme a přidáme kmín. Na mírném ohni a za občasného promíchání vaříme do změknutí brambor, poté podle potřeby dochutíme a přidáme hrst čerstvé pažitky.
Houbovou polévku s bramborem a pažitkou podáváme ihned, hodit se bude například opečený chléb.
Nejlepší bramboračka: Bez hub se neobejdete a vývar je prostě základ!
Kdo by ji nemiloval, voňavá, hustá a poctivá, taková je bramboračka, kterou si pamatujeme z kuchyně našich babiček. Jak si ji připravit tak, aby se opravdu podařila a chutnala jako za starých časů? Vsaďte při vaření na silný vývar a bez hub snad ani bramboračku nevařte. Nejlepší jsou houby sušené, protože dodají polévce silnější aroma.
Houby a kuřecí maso: Kombinace, která skvěle funguje!
Houby a kuřecí maso jsou vhodnou a velmi chutnou kombinací pro přípravu nejen všedního menu. Recept vás naučíme krok za krokem.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena