Houbová polévka s bramborem a pažitkou

Lahodná krémová houbová polévka pro každou příležitost.


0.00x
30 min

Postup přípravy

Připravíme si základní jíšku, kterou necháme zpěnit a dáváme pozor, aby zůstala světlá. Zalijeme mlékem nebo smetanou, dobře promícháme, přidáme na kousky nakrájené brambory a nadrobno nasekané čerstvé nebo sušené houby, nejlépe hříbky nebo žampiony. Přidáme vodu nebo vývar, osolíme, opepříme a přidáme kmín. Na mírném ohni a za občasného promíchání vaříme do změknutí brambor, poté podle potřeby dochutíme a přidáme hrst čerstvé pažitky.


Houbovou polévku s bramborem a pažitkou podáváme ihned, hodit se bude například opečený chléb.


Nejlepší bramboračka: Bez hub se neobejdete a vývar je prostě základ!


Kdo by ji nemiloval, voňavá, hustá a poctivá, taková je bramboračka, kterou si pamatujeme z kuchyně našich babiček. Jak si ji připravit tak, aby se opravdu podařila a chutnala jako za starých časů? Vsaďte při vaření na silný vývar a bez hub snad ani bramboračku nevařte. Nejlepší jsou houby sušené, protože dodají polévce silnější aroma.


Nejlepší


Houby a kuřecí maso: Kombinace, která skvěle funguje!


Houby a kuřecí maso jsou vhodnou a velmi chutnou kombinací pro přípravu nejen všedního menu. Recept vás naučíme krok za krokem.


Houby

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbová polévka s bramborem a pažitkou

Zpět na recept