Nakládané houby

Houby naložené ve sladkokyselém nálevu jsou nejlepší do kulajdy, ale i jen samotné jsou skvělé jako chuťovka.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Ze všeho nejdříve si připravíme nálev. Vodu, ocet, cukr, sůl, koření a hořčičné semínko smícháme, přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut. Uvařený nálev necháme vychladnout.

Očištěné a na kousky nakrájené libovolné jedlé houby 5 minut povaříme v osolené vodě, přecedíme a necháme vychladnout. 

Do čistých zavařovacích sklenic dáme vychladlé houby a zalijeme sladkokyselým nálevem. Zavíčkujeme a takto naložené houby sterilujeme při 100 °C asi 30 minut. Pro nejlepší výsledek je dobré nechat houby ještě alespoň 2 týdny rozležet (před první konzumací).

Nakládané houby používáme poté do nejrůznějších pokrmů (polévek, omáček, jako chuťovku apod.).

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

Češi jsou národem houbařů. Říká se, že všechny houby jsou jedlé, některé však pouze jednou. Ale zanechme černého humoru a ponořme se do článku, který nám přiblíží houby z té zdravotní a kuchařské stránky.

Houby

user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Nakládané houby

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena