Houby s octem

Recept na přílohu z hub, podávat je však lze i jen tak na chuť.


4.58x
45 min

Postup přípravy

Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na plátky nebo jiné kousky.

V hrnci rozehřejeme vodu, kterou osolíme, vhodíme houby a 5 minut povaříme. Poté houby přecedíme a necháme vychladnout.

Vodu, ocet, cukr, sůl a koření svaříme. Nálev necháme vychladnout.

Houby naplníme do sklenic a zalijeme vychladlým nálevem. Sklenice uzavřeme a sterilujeme 30 minut při 85 °C.

Houby s octem podáváme jako přílohu k nejrůznějším pokrmům, ale dobré jsou i jen tak na chuť.
user-icon

autor betunak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houby s octem

Zpět na recept