Kuřecí steak s houbami

Vyzkoušejte recept na steak z kuřecích prsou se slaninou a smetanovo-houbovou omáčkou.


5.02x
1×

Ingredience

4 kskuřecí prsa á 150 g
4 plátkyprorostlá anglická slanina

podle potřeby

-olej

podle chuti

sůl
čerstvé mletý černý pepř
mletý nebo drcený kmín

omáčka

300 mlslepičí nebo zeleninový vývar
1 lžícemáslo
1 lžícehladká mouka extra speciál
250 gčerstvé houby mix
180 mlsmetana na vaření 31%

Postup přípravy

Kuřecí prsa očistíme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, zakapneme olejem a necháme asi 2 hodiny marinovat.


Připravíme si houbovou omáčku. Čerstvé lesní houby, nejlépe hříbky, očistíme a nakrájíme na kousky. Poté je vložíme na pánev do horkého oleje, osolíme, opepříme, ochutíme drceným kmínem a za stálého míchání opékáme, dokud se neodpaří voda z hub. Z mouky a másla umícháme světlou jíšku, kterou zalijeme studeným vývarem a přivedeme k varu. Asi po 10 minutách přidáme opečené houby a vše ještě asi 10 minut zvolna povaříme. Nakonec omáčku zjemníme smetanou, prohřejeme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.


Na pánvi opečeme plátky slaninu dokřupava. Pak slaninu vyjmeme a na výpeku zprudka opečeme kuřecí steaky, z každé strany asi 3 – 4 minuty, dozlatova. Hotové steaky vyjmeme, poklademe slaninou, zakryjeme a necháme asi 3 minuty odpočinout.


Kuřecí steaky rozdělíme na porce, obložíme slaninou, přelijeme houbovou omáčkou a ihned servírujeme.


Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě


Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.


Neodolatelné


Houby a kuřecí maso: Kombinace, která skvěle funguje!


Houby a kuřecí maso jsou vhodnou a velmi chutnou kombinací pro přípravu nejen všedního menu. Recept vás naučíme krok za krokem.


Houby


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí steak s houbami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.