Kuřecí prsa očistíme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, zakapneme olejem a necháme asi 2 hodiny marinovat.
Připravíme si houbovou omáčku. Čerstvé lesní houby, nejlépe hříbky, očistíme a nakrájíme na kousky. Poté je vložíme na pánev do horkého oleje, osolíme, opepříme, ochutíme drceným kmínem a za stálého míchání opékáme, dokud se neodpaří voda z hub. Z mouky a másla umícháme světlou jíšku, kterou zalijeme studeným vývarem a přivedeme k varu. Asi po 10 minutách přidáme opečené houby a vše ještě asi 10 minut zvolna povaříme. Nakonec omáčku zjemníme smetanou, prohřejeme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Na pánvi opečeme plátky slaninu dokřupava. Pak slaninu vyjmeme a na výpeku zprudka opečeme kuřecí steaky, z každé strany asi 3 – 4 minuty, dozlatova. Hotové steaky vyjmeme, poklademe slaninou, zakryjeme a necháme asi 3 minuty odpočinout.
Kuřecí steaky rozdělíme na porce, obložíme slaninou, přelijeme houbovou omáčkou a ihned servírujeme.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
Houby a kuřecí maso: Kombinace, která skvěle funguje!
Houby a kuřecí maso jsou vhodnou a velmi chutnou kombinací pro přípravu nejen všedního menu. Recept vás naučíme krok za krokem.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena