Recept na lahodný krém s chutí a vůní lesních hub dodá energii a zahřeje.
směs | |
---|---|
300 g | houby čerstvé |
1 ks | cibule |
2 lžíce | sádlo |
podle chuti | |
1 stroužek | česnek |
2 špetky | sůl |
1 špetka | pepř |
1 lžička | drcený kmín |
podle potřeby | |
1 kelímek | smetana |
na ozdobu | |
0.5 ks | starší chléb |
1 svazek | petrželka |
Houby dobře očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nasekáme na drobno a zpěníme na sádle, Poté, co zesklovatí, přidáme pokrájené houby a stroužek česneku pokrájený na plátky. Osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, necháme houby změknout a pustit šťávu, podle potřeby zalijeme vodou. Asi čtvrt hodiny povaříme, poté rozmixujeme pomorným mixérem na jemný krém. Přidáme smetanu, můžeme dochutit a ještě chvíli povaříme. Poté odstavíme.
Krutony připravíme ze staršího chleba pokrájeného na kostičky a osmahnutého na sádle. Houbový krém podáváme s krutony, na talíři můžeme ještě zjemnit a ozdobit lžící smetany. Pokud máme, dozdobíme nasekanou petrželkou nebo snítkou koriandru.
Zahřejte se poctivou polévkou: 6 nejlepších receptů na bramboračku, zelňačku i kulajdu
Přišly mrazivé dny a určitě také pociťujete, jak důležité je se v těchto dnech zahřát. Při volbě pokrmů nemůžete šlápnout vedle, když sáhnete po vydatné domácí polévce. Máme pro vás perfektní recepty z brambor, hub a zelí - surovin, které si teď tělo žádá nejvíce.
Videorecept Pohanka a dušené houby
Videorecept na přípravu lehkého a zdravého pokrmu z pohanky a dušených hub. Pohanka je superpotravinou, kterou znaly a používaly při vaření už naše babičky, a společně s houbami tvoří výtečnou kombinaci.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena