směs | ||
---|---|---|
300 g | houby čerstvé | |
1 ks | cibule | |
2 lžíce | sádlo | |
podle chuti | ||
1 stroužek | česnek | |
2 špetky | sůl | |
1 špetka | pepř | |
1 lžička | drcený kmín | |
podle potřeby | ||
1 kelímek | smetana | |
na ozdobu | ||
0.5 ks | starší chléb | |
1 svazek | petrželka |
1. Houby dobře očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nasekáme na drobno a zpěníme na sádle, Poté, co zesklovatí, přidáme pokrájené houby a stroužek česneku pokrájený na plátky. Osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, necháme houby změknout a pustit šťávu, podle potřeby zalijeme vodou. Asi čtvrt hodiny povaříme, poté rozmixujeme pomorným mixérem na jemný krém. Přidáme smetanu, můžeme dochutit a ještě chvíli povaříme. Poté odstavíme.
2. Krutony připravíme ze staršího chleba pokrájeného na kostičky a osmahnutého na sádle. Houbový krém podáváme s krutony, na talíři můžeme ještě zjemnit a ozdobit lžící smetany. Pokud máme, dozdobíme nasekanou petrželkou nebo snítkou koriandru.
Zahřejte se poctivou polévkou: 6 nejlepších receptů na bramboračku, zelňačku i kulajdu
Přišly mrazivé dny a určitě také pociťujete, jak důležité je se v těchto dnech zahřát. Při volbě pokrmů nemůžete šlápnout vedle, když sáhnete po vydatné domácí polévce. Máme pro vás perfektní recepty z brambor, hub a zelí - surovin, které si teď tělo žádá nejvíce.
Videorecept Pohanka a dušené houby
Videorecept na přípravu lehkého a zdravého pokrmu z pohanky a dušených hub. Pohanka je superpotravinou, kterou znaly a používaly při vaření už naše babičky, a společně s houbami tvoří výtečnou kombinaci.
Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem
Vyzkoušejte recept na moc dobrou bramborovou polévku s houbami. Je levná, rychlá, zasytí a zahřeje. Na houbovou bramboračku lze použít houby čerstvé i sušené.