Vyzkoušejte recept na moc dobrou bramborovou polévku s houbami. Je levná, rychlá, zasytí a zahřeje. Na houbovou bramboračku lze použít houby čerstvé i sušené.
Na houbovou bramboračku si připravíme 1/2 kg brambor, 3 - 4 menší mrkve, 1 menší misku sušené zeleniny na polévku (případně 3 lžíce nakrájeného čerstvého celeru a 2 lžíce čerstvé petržele), 1 velkou cibuli, 1 misku sušených hub, 1 - 2 lžičky majoránky, 1 lžičku celého kmínu, 1 lžičku sušeného libečku, 2 - 3 stroužky česneku, 3 - 4 lžíce oleje a 2 lžíce hladké mouky. Nezapomeneme také na sůl a barevný pepř.
Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky, mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Směs sušené zeleniny namočíme na pár minut do vody, nabude svůj objem, případně použijeme zeleninu čerstvou (celer a kořen petržele).
Přidáme předem namočenou sušenou zeleninu do polévky.
Opatrně zalijeme 200 ml vody a rozmícháme. Jíšku nalijeme přes cedník do polévky a stále mícháme, aby se neutvořily hrudky.
Polévku ještě asi 10 minut povaříme, aby se ztratila syrová chuť mouky a dochutíme prolisovaným česnekem a majoránkou.
autor Michy
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.