Klasická houbová smaženice

Klasická houbová smaženice je tím nejlepším a zároveň nejjednodušším, co si lze z čerstvě nasbíraných hříbků a jiných hub připravit. Jednoduchý a vděčný recept.


4.19x
30 min
3×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a za častého míchání orestujeme do zezlatovění. Houby očistíme hadříkem, nohy oškrábeme, vyřízneme nepěkné části a zbytek nakrájíme na kousky.

Nakrájené houby vsypeme do pánve a na středním plameni restujeme asi 5 minut za častého míchání, aby se nám houby nepřipálily. Podle potřeby podlijeme trochou vody a pod pokličkou podusíme doměkka. Houby osolíme, opepříme a okmínujeme.

Vejce v misce rozšleháme, také trochu osolíme a opepříme. Rozšlehaná vejce přidáme k houbám a za stálého míchání necháme vejce s houbami spojit a ztuhnout.

Houbovou smaženici rozdělíme na talíře a podáváme s čerstvým chlebem. Smaženici lze servírovat i na plátcích jiného pečiva či opečených toastech jako chuťovku.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Klasická houbová smaženice

Zpět na recept