Dědečkova houbová smaženice

Kdo by neznal tuhle typickou podzimní pochoutku z vlastnoručně nasbíraných lesních hub? Odměnou každému milovníku houbaření bude tato výborná houbová smaženice. Recept je snadný.


5.01x
20 min

Postup přípravy

Na oleji, kousku másla, ale nejlépe na kousku dobrého slaného špeku či anglické slaniny, osmažíme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájené čerstvé houby, pokud možno více druhů, aby smaženice byla pěkně barevná a chutná. Kdo je však hub méně znalý, ať raději vsadí na jistotu a zůstane u zavedených hříbků.

Houby spolu s cibulkou na špeku orestujeme, přidáme sůl, utřený česnek, pepř a mletý kmín. Směs důkladně promícháme a nakonec přidáme rozšlehaná vejce, aby se vše dobře spojilo.

Na talíři můžeme houbovou smaženici ještě posypat čerstvou petrželkou nebo pažitkou. Dědečkovu houbovou smaženici podáváme s chlebem.

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat?

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dědečkova houbová smaženice

Zpět na recept