Italské houbové rizoto

Vyzkoušejte jednoduchý recept na skvělé italské houbové rizoto, který zvládne i začínající kuchař.


4.489x
45 min
1×

Ingredience

1 hrnečekolej
125 gmáslo
1 kscibule
350 grýže
1 hrstparmazán
12 kshřiby
2 dlsuché bílé víno
1 špetkabarevný pepř

podle chuti

sůl

podle potřeby

vývar

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Houby očistíme. V hrnci rozpustíme máslo s trochou oleje. Na mírném plameni zpěníme nasekanou cibuli, přidáme houby a krátce orestujeme. Poté přisypeme rýži, podlijeme vývarem, mírně opepříme barevným pepřem, přilijeme bílé víno a vše pořádně promícháme. Pro zjemnění chuti rizota přidáme hrudku másla, posypeme strouhaným parmazánem, osolíme, pořádně promícháme a vaříme do správné konzistence. Italské houbové rizoto ihned podáváme jako chutný hlavní chod. Foto: Pixabay.com


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Italské houbové rizoto

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena