Přinesli jste si z procházky lesem plný košík hub? Byla by škoda nevyužít této sezóny a nepřipravit si z nich tolik oblíbenou smaženici. Přinášíme vám klasické i netradiční recepty.
Houbová smaženice
(doba přípravy 20 min )
Smaženice bez vajec z pravých hřibů
(doba přípravy 20 min )
Smaženice trošku jinak
(doba přípravy 15 min )
Sedlácká smaženice
(doba přípravy 10 min )
Smaženice z naložených hub
(doba přípravy 10 min )
Klasická houbová smaženice
(doba přípravy 30 min )
Smaženice z ředkviček podle Dominika Nováka
(doba přípravy 30 min )
Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat
Češi jsou národem houbařů. Říká se, že všechny houby jsou jedlé, některé však pouze jednou. Ale zanechme černého humoru a ponořme se do článku, který nám přiblíží houby z té zdravotní a kuchařské stránky.
Chuť a vůni hub si nespletete: Houbařská sezóna právě vrcholí!
Hon na hřiby a jiné jedlé druhy hub je právě teď velmi aktuální. Pro mnohé z nás nejsou houby jen jídlem, ale doslova vášní! Pojďme se na houby podívat zblízka - prověřit si své znalosti, vyzkoušet spoustu receptů na polévky, smaženice i omáčky, naučit se houby sušit, zamrazit i nakládat, ale také uchovat v nich důležité vitamíny. Mimochodem, věděli jste, že až 6 milionů Čechů minimálně jednou ročně vyrazí do lesa na houby? Náš houbařský speciál si proto nesmíte nechat ujít!
Úvodní foto: Pixabay.com
autor admin_vareni
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena