Smaženice bez vajec z pravých hřibů

Už jste letos nasbírali pěkných pár kousků? Jistě máte svůj oblíbený recept, jak hříbky zpracovat, tady je ten můj.


4.517x
20 min

Ingredience

2-3 špetkysůl
50 gmáslo
1-2 špetkymajoránka
1 kscibule
2 špetkymletý kmín
2 špetkymletý černý pepř
500 gpravý hřib

Postup přípravy

Pravé hříbky pořádně očistíme, rozkrojíme a nakrájíme na plátky. Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Cibuli osmažíme dorůžova na rozpáleném másle. Přidáme houby, kmín a dusíme pod pokličkou. Nepodléváme, houby pustí vodu samy. Občas zamícháme. Když houby změknou, pokličku odkryjeme, přidáme majoránku, sůl, pepř a ještě krátce podusíme, aby se vydusila všechna voda.

Smaženici z pravých hřibů podáváme s čerstvým chlebem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smaženice bez vajec z pravých hřibů

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.