Houbová smaženice

Oblíbená klasika houbařů, i když máme každý jiné chutě.


3.7357x
20 min
14×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Houby očistíme, propláchneme a nakrájíme na plátky.

Máslo rozpustíme a cibuli na něm zesklovatíme. Přidáme houby, kmín a dusíme. Pokud jsou houby sušší, podlijeme vodou, jinak není třeba a dusíme doměkka.

Vajíčka rozšleháme se solí a před koncem dušení je vmícháme do podušených hub. Mícháme dokud nezhoustnou.

Ihned podáváme. Nejlepší je chleba.

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat?


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbová smaženice

Zpět na recept