Houbová smaženice s vejcem

Recept na dobrou smaženici z čerstvých či sušených hub.


3.73x
25 min

Postup přípravy

Čerstvé nasbírané houby očistíme, případně použijeme houby mražené, které necháme rozmrazit. Budeme potřebovat 2 - 3 hrnky nasekaných hub. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Vejce rozklepneme do misky a rozšleháme.

Na másle necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme houby a necháme odpařit přebytečnou tekutinu. Podle potřeby podlijeme trochou vody a podusíme doměkka. Měkké houby osolíme, opepříme a okmínujeme. Přidáme vejce a necháme je srazit. Podle chuti houbovou smaženici ještě dosolíme.

Houbová smaženice s vejcem chutná nejlépe s čerstvým chlebem. Před podáváním zdobíme nasekanou pažitkou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbová smaženice s vejcem

Zpět na recept