Houbová smaženice s vejcem

Recept na dobrou smaženici z čerstvých či sušených hub.


3.73x
25 min

Ingredience

4 ksvejce
2 lžícemáslo
1 kscibule
0.3 lžičkydrcený kmín
2-3 hrnkyčerstvé houby

podle chuti

sůl
mletý pepř
čerstvá pažitka

Postup přípravy

Čerstvé nasbírané houby očistíme, případně použijeme houby mražené, které necháme rozmrazit. Budeme potřebovat 2 - 3 hrnky nasekaných hub. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Vejce rozklepneme do misky a rozšleháme.

Na másle necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme houby a necháme odpařit přebytečnou tekutinu. Podle potřeby podlijeme trochou vody a podusíme doměkka. Měkké houby osolíme, opepříme a okmínujeme. Přidáme vejce a necháme je srazit. Podle chuti houbovou smaženici ještě dosolíme.

Houbová smaženice s vejcem chutná nejlépe s čerstvým chlebem. Před podáváním zdobíme nasekanou pažitkou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbová smaženice s vejcem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena