I když zrovna není houbařská sezóna, lze si pochutnat na ředkvičkové smaženici, která je téměř tak skvělá jako ta z lesních hub. Proto přidávám tento recept mého syna Dominika Nováka.
10 ks | vejce |
1 ks | cibule |
2 svazky | ředkvičky |
2 lžíce | sádlo |
1 špetka | mletý kmín |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř |
Větší cibuli nakrájíme nadrobno a ředkvičky nakrájíme na malé kousky. Cibuli zpěníme na sádle a jakmile začne mírně zlátnout, přidáme nakrájené ředkvičky. Dusíme, dokud ředkvičky nezesklovatí, okořeníme, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a mícháme na mírném ohni tak dlouho, dokud nedosáhneme požadované konzistence. Soli je potřeba poměrně dost, protože ředkvičky pohlcují velké množství soli. Je nutné průběžně ochutnávat. Smaženici z ředkviček podáváme například s čerstvým chlebem nebo celozrnnou bagetou.
Ředkvičky, levná a na pěstování nenáročná zelenina s jemně štiplavou chutí, která díky své nízkokalorické hodnotě nesmí chybět v jarním odlehčovacím jídelníčku.
Houbařská sezóna je v plném proudu: Recepty na smaženici z hub 6x jinak
Přinesli jste si z procházky lesem plný košík hub? Byla by škoda nevyužít této sezóny a nepřipravit si z nich tolik oblíbenou smaženici. Přinášíme vám klasické i netradiční recepty.
autor Richard Novák
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena