Recept na houbovou smaženici krok za krokem

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

Klasická houbová smaženice je tím nejlepším a zároveň nejjednodušším, co si lze z čerstvě nasbíraných hříbků a jiných hub připravit. A ta vůně během přípravy! Dnes si smaženici s vejci připravíme krok za krokem.

27925×

Recept na houbovou smaženici s vejcem krok za krokem 

1) Příprava surovin. 

Na smaženici si připravíme 300 g čerstvých hub, 1 středně velkou cibuli, 4 vejce, 40 g másla. Na dochucení budeme potřebovat sůl, mletý pepř a drcený kmín. 

2) Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. 

3) Na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a za častého míchání orestujeme do zezlatovění. 

4) Houby očistíme hadříkem, nohy oškrábeme, vyřízneme nepěkné části a zbytek nakrájíme na kousky. 

5) Nakrájené houby vsypeme do pánve a na středním plameni restujeme asi 5 minut za častého míchání, aby se nám houby nepřipálily. 

6) Podle potřeby podlijeme trochou vody a pod pokličkou podusíme doměkka. 

Houby osolíme, opepříme a okmínujeme. 

7) Vejce v misce rozšleháme, také trochu osolíme a opepříme. 

8) Rozšlehaná vejce přidáme k houbám a za stálého míchání necháme vejce s houbami spojit a ztuhnout. 

9) Houbovou smaženici rozdělíme na talíře a podáváme s čerstvým chlebem. 

Smaženici lze servírovat i na plátcích jiného pečiva či opečených toastech jako chuťovku. 

Houbová smaženice a finanční náročnost

Při troše štěstí nasbíráme hříbky či jiné vhodné houby v lese, tudíž nás budou stát pouze náš čas. Za vejce si započítáme 12 Kč, za máslo s cibulí a kořením 15 kč. Smaženice nás tak vyjde na pouhých 27 Kč. 

Vyzkoušejte i další výborné recepty z hub

user-icon

autor Michy

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz