Letošní horké a suché počasí houbám příliš nepřálo, ale v těchto dnech se i houbaři mohou těšit z pořádné úrody. My vám přinášíme výběr zajímavých a chuťově výborných receptů z čerstvých hub, které stojí za to vyzkoušet.
Možná jste měli to štěstí a narazili v přírodě na čerstvé houby. Věděli jste, že obsahují 85 – 95 % vody a sušina hub obsahuje 5 – 35 % bílkovin? V houbách najdeme také spoustu vitamínů skupiny B, vitamín C, D, E a K. Z minerálních látek je třeba zdůraznit obsah draslíku, vápníku, manganu, železa a fosforu. Některé druhy hub obsahují také velké množství esenciálních aminokyselin stejně jako maso (např. pečárky a hříbky), a to už stojí za zařazení do jídelníčku.
Houbová omáčka s muškátovým oříškem
(doba přípravy 30 min )
Babiččina houbová kulajda
(doba přípravy 35 min )
Klasická houbová smaženice
(doba přípravy 30 min )
Houbová pomazánka na topinky
(doba přípravy 1 h 15 min )
Houbová bramboračka
(doba přípravy 45 min )
Houbový guláš z čerstvých lesních hub
(doba přípravy 30 min )
Houbový perkelt
(doba přípravy 45 min )
Slaný houbový koláč
(doba přípravy 45 min )
Houbový prášek
(doba přípravy 20 min )
Další houbové recepty najdete na vaření.cz zde
Úvodní foto: Shutterstock.com
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena