Houbový guláš z čerstvých lesních hub

Nevíte, co s úrodou z lesa? Vyzkoušejte recept na skvělý houbový guláš!


4.7109x
30 min
5×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Doporučuji mladé tvrdé houby (například suchohřiby nebo praváky).

Cibuli necháme v hrnci zpěnit na sádle nebo oleji. Čím hnědší cibule bude, tím bude guláš tmavší. Jakmile cibulka zhnědne, přidáme nakrájené houby a na cibulce je orestujeme.

Poté houby zasypeme sladkou paprikou a drceným kmínem, zamícháme a zalijeme vývarem. Guláš vaříme, dokud nejsou houby měkké a voda se trochu nevyvaří. Před dovařením přidáme mleté nové koření, pepř, prolisovaný česnek a podle potřeby dochutíme solí. Připravíme si tmavou jíšku a guláš zahustíme.

Úplně na závěr přidáme sušenou majoránku, kterou do guláše přidáme tak, že ji promneme v rukou, aby se hezky rozvoněla. Guláš dále nevaříme, aby majoránka neztratila chuť.

Houbový guláš z čerstvých lesních hub můžeme na talíři ozdobit čerstvou majoránkou a podáváme například s domácím cereálním chlebem.

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat?

user-icon

autor Lusha Vege


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbový guláš z čerstvých lesních hub

Zpět na recept