Rychlý houbový guláš

Jednoduchý houbový guláš, který je výborný z čerstvých hříbků, ale je možné použít i jakékoli sušené, zavařené či mražené houby.


4.6143x
30 min
31×

Postup přípravy

Odvážíme si stejné množství cibule a česneku. Obojí oloupeme. Cibuli nasekáme na jemné kostičky, česnek na plátky.

Houby očistíme a necháme chvilku namočené ve vodě pro zbavení se nečistot. Cibuli necháme zesklovatět na tuku společně s česnekem. Přidáme papriku a poté houby, trochu podlijeme. Přidáme podle chuti sůl, pepř a kmín. S kmínem nešetříme. Necháme dusit, dokud se voda nevypaří. Houby se rády připalují, proto často promícháváme.

Poté houby mícháme a zároveň jemně posypeme moukou. Druh si zvolí každý podle svého, nejraději používám hrubou. Houbový guláš pořádně promícháme a zalijeme vodou. Množství je opět podle libosti, jak chceme mít omáčku hustou. Lepší je méně vody, pak je chuť hub výraznější. Rychlý houbový guláš povaříme, přidáme kostku masoxu a podle libosti kostku houbového bujonu. Na závěr přidáme majoránku, se kterou stejně jako s kmínem nešetříme.

Rychlý houbový guláš podáváme s chlebem, rýží, těstovinami či knedlíky.
user-icon

autor smajlikp


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlý houbový guláš

Zpět na recept