česnek | ||
1 ks | cibule | |
1 miska | houby | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
1 špetka | sůl | |
1 lžíce | majoránka | |
1 hrst | mouka | |
1 kostka | Masox | |
1 lžíce | drcený kmín | |
mletá sladká paprika | ||
1 špetka | mletý černý pepř | |
1 kostka | houbový bujón |
Odvážíme si stejné množství cibule a česneku. Obojí oloupeme. Cibuli nasekáme na jemné kostičky, česnek na plátky. Houby očistíme a necháme chvilku namočené ve vodě pro zbavení se nečistot. Cibuli necháme zesklovatět na tuku společně s česnekem. Přidáme papriku a poté houby, trochu podlijeme. Přidáme podle chuti sůl, pepř a kmín. S kmínem nešetříme. Necháme dusit, dokud se voda nevypaří. Houby se rády připalují, proto často promícháváme. Poté houby mícháme a zároveň jemně posypeme moukou. Druh si zvolí každý podle svého, nejraději používám hrubou. Houbový guláš pořádně promícháme a zalijeme vodou. Množství je opět podle libosti, jak chceme mít omáčku hustou. Lepší je méně vody, pak je chuť hub výraznější. Rychlý houbový guláš povaříme, přidáme kostku masoxu a podle libosti kostku houbového bujonu. Na závěr přidáme majoránku, se kterou stejně jako s kmínem nešetříme. Rychlý houbový guláš podáváme s chlebem, rýží, těstovinami či knedlíky.
Autor:smajlikp
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena