Rychlý houbový guláš

Jednoduchý houbový guláš, který je výborný z čerstvých hříbků, ale je možné použít i jakékoli sušené, zavařené či mražené houby.


4.6143x
30 min
31×

Ingredience

česnek
1 kscibule
1 miskahouby

podle potřeby

olej

podle chuti

1 špetkasůl
1 lžícemajoránka
1 hrstmouka
1 kostkamasox
1 lžícedrcený kmín
mletá sladká paprika
1 špetkamletý černý pepř
1 kostkahoubový bujon

Postup přípravy

Odvážíme si stejné množství cibule a česneku. Obojí oloupeme. Cibuli nasekáme na jemné kostičky, česnek na plátky. Houby očistíme a necháme chvilku namočené ve vodě pro zbavení se nečistot. Cibuli necháme zesklovatět na tuku společně s česnekem. Přidáme papriku a poté houby, trochu podlijeme. Přidáme podle chuti sůl, pepř a kmín. S kmínem nešetříme. Necháme dusit, dokud se voda nevypaří. Houby se rády připalují, proto často promícháváme. Poté houby mícháme a zároveň jemně posypeme moukou. Druh si zvolí každý podle svého, nejraději používám hrubou. Houbový guláš pořádně promícháme a zalijeme vodou. Množství je opět podle libosti, jak chceme mít omáčku hustou. Lepší je méně vody, pak je chuť hub výraznější. Rychlý houbový guláš povaříme, přidáme kostku masoxu a podle libosti kostku houbového bujonu. Na závěr přidáme majoránku, se kterou stejně jako s kmínem nešetříme. Rychlý houbový guláš podáváme s chlebem, rýží, těstovinami či knedlíky.
user-icon

autor smajlikp


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlý houbový guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena