Houbový guláš s uzeninou

Recept na výborný guláš, i když na čas náročnější, ale o to chutnější. Čerstvé houby samozřejmě lze nahradit mraženými nebo sušenými.


5.03x
120 min

Ingredience

1.5 dlolej
0.5 kgrajčata
3-4 ksbrambory
1 kgcibule
2 plechovkyrajčatový protlak
2 ksbobkový list
5 kuličeknové koření
0.5 kgčervená paprika
5 kuličekcelý pepř
0.5 kgpikantní klobása
1.5 kgčerstvé houby
2 lžícemletá sladká paprika
0.5 lžícemletá pálivá paprika
1 lžičkacelý kmín
2 lžícesušená majoránka

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Klobásu nakrájíme na kolečka. Houby očistíme a nakrájíme na kostičky nebo na plátky. Rajčata a papriky očistíme a rajčata nakrájíme na měsíčky, papriky nakrájíme na proužky. Brambory oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.

Na oleji nebo sádle zesklovatíme nakrájenou cibuli. Poté přidáme nakrájenou klobásu, chvíli pražíme a přidáme trochu mleté papriky a kmínu. Jenom na chvíli opražíme, aby paprika nezhořkla. Dále přidáme nakrájené houby a podlijeme buď vodou, nebo vývarem. K tomu přisypeme zbytek kmínu a papriky. Vhodíme bobkový list, nové koření a celý pepř. Necháme asi 15 minut podusit a přidáme nakrájená rajčata a papriky. Zase necháme podusit. Nakonec přijdou najemno nakrájené brambory, rajčatový protlak a majoránka. Za občasného míchání pomalu dusíme doměkka.

Já nechávám brambory na co nejmenší kostičky, aby se víc rozvařily, není tak nutné houbový guláš zahustit. Kdo chce, může podlévat pivem nebo místo klobásy přidat kabanos.

Houbový guláš s uzeninou podáváme s knedlíkem nebo chlebem.
user-icon

autor Patrik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbový guláš s uzeninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká