Domácí kynutý knedlík

Recept na domácí kynutý knedlík od maminky.


4.5218x
120 min
21×

Postup přípravy

Mouku, vlažné mléko, vejce a sůl vložíme do mísy. Navrch vložíme droždí a necháme 15 minut vzejít kvásek.

Potom vše smícháme a 15 minut hněteme v robotu nebo mixérem. Těsto přikryjeme utěrkou a dáme na hodinu do tepla nebo třeba na topení.

Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou propracujeme a vytvarujeme knedlíkové šišky. Šišky necháme ještě asi 10 minut dokynout, otočíme a zároveň dáme vařit osolenou vodu.

Do vroucí vody vložíme kynuté knedlíky tak, že knedlík opět otočíme. Domácí kynutý knedlík vaříme 15 minut, neotáčíme a po vyjmutí ihned propícháme.

Domácí kynutý knedlík podáváme jako přílohu k omáčkám a masu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí kynutý knedlík

Zpět na recept