5 ks | vejce | |
100 g | máslo | |
500 ml | mléko | |
20 ks | rohlík | |
1 svazek | petrželová nať | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý pepř |
Včerejší rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme je do mísy. V míse je osolíme, opepříme a pokropíme mlékem, které necháme vsáknout. Petrželku nasekáme. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky smícháme s rozpuštěným máslem a z bílků ušleháme sníh. K rohlíkům přidáme máslo se žloutky, nasekanou petrželku a sníh z bílků a vše smícháme do vláčné hmoty. Připravené těsto zabalíme do potravinářské folie, nebo mokré utěrky. Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 25 minut, vybalíme je a necháme chvilku stát. Domácí knedlíky nakrájíme nožem nebo nití na plátky. Domácí knedlíky podáváme s hlavním chodem podle chuti.
Autor:Martina Hájková
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena