Recept na svíčkovou na smetaně podle Richarda Nováka. Čekejte naprostou klasiku. Houskový knedlík, plátek citronu, šlehačku a trochu brusinek.
3 lžíce | olej |
2 lžíce | sůl |
80 g | špek |
3 lžičky | mletý bílý pepř |
1 kg | hovězí svíčková |
omáčka | |
---|---|
2 lžíce | cukr |
1 lžíce | sůl |
150 g | máslo |
2 ks | cibule |
1 ks | celer |
2 lžičky | tymián |
1 ks | citron |
6 ks | mrkev |
3 ks | petržel |
3 ks | bobkový list |
8 kuliček | nové koření |
2 l | masový vývar |
1 lžička | citronová kůra |
500 ml | smetana na vaření |
na ozdobu | |
citron | |
šlehačka | |
brusinkový kompot |
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
Tip na nedělní oběd: Dokonalá svíčková na smetaně krok za krokem
Receptů na svíčkovou na smetaně je nespočet. V každé rodině se totiž traduje trochu jiná verze, výsledek je však velmi podobný. A i vy si třeba časem do našeho základního receptu něco přidáte či jej poupravíte.
autor Richard Novák
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena