Recept na svíčkovou na smetaně krok za krokem
1) Příprava surovin.
2) Nejprve si slaninu nakrájíme na hranolky, seřízneme do špičky a rozložené si necháme zmrazit. Ideálně, pokud si vzpomeneme několik hodin předem.
3) Přírodním kuchyňským provázkem zavážeme maso na jednom konci a poté děláme smyčky a lehce utahujeme po celé délce masa.
4) Svázané maso těsně před opékáním ze všech stran osolíme a opepříme.
5) V hrnci dobře rozpálíme tuk, zprudka opečeme maso ze všech stran dozlatova, vyjmeme z hrnce a odložíme ho bokem.
6) Očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, vhodíme do hrnce po opékání masa, přípečky jsou žádoucí, udělají poté lepší chuť omáčce.
7) Nyní maso se zeleninou můžeme vložit do pekáčku, podlít a péct při občasném otáčení a podlévání doměkka.
8) Poté maso vyjmeme, necháme pár minut odpočinout a nakrájíme na plátky.
9) Vyjmeme koření a zeleninu rozmixujeme v hrnci ponorným mixérem.
10) Na talíř servírujeme nejprve omáčku, plátky masa, ozdobíme brusinkami a jako přílohu ke svíčkové na smetaně podáváme houskový knedlík.
Svíčková na smetaně a finanční náročnost
Celková cena za tento pokrm se bude odvíjet především podle výběru masa, v této variantě se vejdeme celkově cca do 450 Kč, přičemž vytvoříme minimálně 4 porce.
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.