Houbová bramboračka

Lahodné spojení hub, koření a kořenové zeleniny ozdobené plátkem osmažené slaniny.


4.6100x
45 min
29×

Ingredience

5 stroužkůčesnek
2 lžícemajoránka
1 kscibule
70 gsádlo
1200 mlvoda
4 ksvelké brambory
1 kostkazeleninový vývar
1 lžícedrcený kmín
1 ksvelká mrkev
150 gsušené houby
1 ksmenší celer

podle chuti

sůl

těstíčko

300 mlvoda
2 lžícehladká mouka

na ozdobu

4 plátkyanglická slanina
4 snítkykadeřavá petrželka

Postup přípravy

Očistíme zeleninu. Brambory nakrájíme na kostky, mrkev a celer na kostičky, cibuli nadrobno a česnek nasekáme. Mrkev s celerem orestujeme na rozpáleném sádle, přidáme cibuli, kmín a znovu orestujeme. Zalijeme vřelou vodou, přidáme kostku vývaru a vaříme 10 minut. Pak přidáme brambory i houby a vše uvaříme doměkka. Vrchovaté lžíce mouky rozmícháme ve vodě a těstíčko pramínkem za stálého míchání přilijeme do vroucí polévky. Přidáme česnek, osolíme a přidáme majoránku. Bramboračku přivedeme znovu do varu a ještě 10 minut provaříme. Plátky slaniny, nebo ji nakrájíme na silnější proužky, nasucho orestujeme na suché pánvi a ozdobíme s ní jednotlivé porce houbové bramboračky na talíři. Vegetariáni slaninu vynechají a houbovou bramboračku si mohou ozdobit sekanou kadeřavou petrželkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbová bramboračka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena