Vaření.czReceptyBramborová krémová polévka s hříbky

Bramborová krémová polévka s hříbky

Vyzkoušejte snadný recept na přípravu krémové bramborové polévky, kterou podáváme s hříbky.


5.02x
45 min
1×

Ingredience

1-2 stroužkyčesnek
2 lžícemáslo
600 gbrambory
1 kscibule
5 kshřiby
1 ksbobkový list
4 kuličkynové koření
2 lžícehladká mouka
1 lzeleninový vývar
8 kuličekcelý černý pepř

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý kmín
mletý černý pepř
čerstvý libeček

Postup přípravy

Oloupané brambory nakrájíme na kostky. Hříbky očistíme a nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nasekáme najemno a necháme ji na másle zesklovatět. Poté za stálého míchámní přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme studeným zeleninovým vývarem a vše přivedeme k varu. Do tohoto základu vložíme brambory, asi 1/3 hub, sítko s kořením (bobkový list, nové koření, celý černý pepř), sůl a mletý kmín a zvolna uvaříme doměkka. Mezitím na malém množství oleje orestujeme zbýbající hříbky, které osolíme, opepříme a ochutíme mletým kmínem. Jakmile budou brambory měkké, odstraníme z hrnce sítko s kořením, vše rozmixujeme dohladka, ochutíme prolisovaným česnekem, libečkem a solí a krátce povaříme. Bramborovou krémovou polévku rozdělíme na porce, ozdobíme orestovanými hříbky a ihned servírujeme.

Nejlepší bramboračka: Bez hub se neobejdete a vývar je prostě základ!

Kdo by ji nemiloval, voňavá, hustá a poctivá, taková je bramboračka, kterou si pamatujeme z kuchyně našich babiček. Jak si ji připravit tak, aby se opravdu podařila a chutnala jako za starých časů? Vsaďte při vaření na silný vývar a bez hub snad ani bramboračku nevařte. Nejlepší jsou houby sušené, protože dodají polévce silnější aroma.

Nejlepší

Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!

Polévky. Husté, vydatné, plné zeleniny i masa. Těchto 10 receptů doporučujeme vyzkoušet - najdete mezi nimi klasickou bramboračku, kyselici, ale i oblíbenou dýňovou či kukuřičnou polévku, nechybí ani klasický hovězí vývar.

Nejlepší

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramborová krémová polévka s hříbky

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena