Bramborová krémová polévka s hříbky

Vyzkoušejte snadný recept na přípravu krémové bramborové polévky, kterou podáváme s hříbky.


5.01x
45 min

Postup přípravy

Oloupané brambory nakrájíme na kostky. Hříbky očistíme a nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nasekáme najemno a necháme ji na másle zesklovatět. Poté za stálého míchámní přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme studeným zeleninovým vývarem a vše přivedeme k varu. Do tohoto základu vložíme brambory, asi 1/3 hub, sítko s kořením (bobkový list, nové koření, celý černý pepř), sůl a mletý kmín a zvolna uvaříme doměkka.

Mezitím na malém množství oleje orestujeme zbýbající hříbky, které osolíme, opepříme a ochutíme mletým kmínem.

Jakmile budou brambory měkké, odstraníme z hrnce sítko s kořením, vše rozmixujeme dohladka, ochutíme prolisovaným česnekem, libečkem a solí a krátce povaříme.

Bramborovou krémovou polévku rozdělíme na porce, ozdobíme orestovanými hříbky a ihned servírujeme.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborová krémová polévka s hříbky

Zpět na recept