Vyzkoušejte snadný recept na přípravu krémové bramborové polévky, kterou podáváme s hříbky.
1-2 stroužky | česnek |
2 lžíce | máslo |
600 g | brambory |
1 ks | cibule |
5 ks | hřiby |
1 ks | bobkový list |
4 kuličky | nové koření |
2 lžíce | hladká mouka |
1 l | zeleninový vývar |
8 kuliček | celý černý pepř |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý kmín | |
mletý černý pepř | |
čerstvý libeček |
Nejlepší bramboračka: Bez hub se neobejdete a vývar je prostě základ!
Kdo by ji nemiloval, voňavá, hustá a poctivá, taková je bramboračka, kterou si pamatujeme z kuchyně našich babiček. Jak si ji připravit tak, aby se opravdu podařila a chutnala jako za starých časů? Vsaďte při vaření na silný vývar a bez hub snad ani bramboračku nevařte. Nejlepší jsou houby sušené, protože dodají polévce silnější aroma.
Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!
Polévky. Husté, vydatné, plné zeleniny i masa. Těchto 10 receptů doporučujeme vyzkoušet - najdete mezi nimi klasickou bramboračku, kyselici, ale i oblíbenou dýňovou či kukuřičnou polévku, nechybí ani klasický hovězí vývar.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena