Bramborová polévka s kapustičkami

Sytá bramborová polévka se slaninou a kapustičkami se hodí k podávání zejména v zimním období.


4.845x
60 min
11×

Postup přípravy

Růžičkové kapustičky očistíme a vypereme pod studenou tekoucí vodou. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme a utřeme se solí a pepřem. Slaninu nakrájíme na tenké proužky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.

Slaninu rozškvaříme a přidáme cibuli, kterou orestujeme do světle žluté barvy. Vložíme brambory, kapustičky, ochutíme kmínem, podlijeme trochou vývaru a zakryté udusíme doměkka.

Z oleje a mouky si připravíme světlou jíšku, ke které přidáme asi 1 lžičku červené papriky. Zalijeme zbývajícím vývarem a 15 - 20 minut povaříme. Potom do polévky přidáme podušené brambory s kapustičkami včetně slaniny, ochutíme česnekem a ještě 2 minuty povaříme. Nakonec vmícháme usekanou petrželku.

Sytou bramborovou polévku s kapustičkami můžeme podávat i jako hlavní chod s pečivem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborová polévka s kapustičkami

Zpět na recept