Roštěnky s kapustičkami na cibuli a česneku

Celkem rychlý a podařený recept z hovězí roštěné, cibule, česneku a malých kapustiček.


2.04x
30 min

Postup přípravy

Malé kapustičky dobře očistíme a zbavíme zvadlých lístečků. Kapustičky vhodíme na 3 - 5 minut do rendlíku s osolenou vroucí vodou. Pak vodu scedíme a kapustičky ihned prolijeme studenou vodou, aby si zachovaly krásně zelenou barvu. Velkou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na půlkolečka, česnek oloupeme a nakrájíme na jemné plátky.

Hovězí roštěnou naklepeme, osolíme a opepříme. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a maso v dobře rozpáleném oleji zprudka osmažíme (asi 3 - 4 minuty z každé strany). Hotové roštěnky přesuneme na talíř a uchováme v teple.

Do výpeku na pánvi vsypeme cibuli a za stálého míchání ji na mírném ohni osmahneme, až je světle zlatavá. Přihodíme česnek a už jen chviličku osmažíme, aby česnek nezměnil barvu a nezhořkl.

Roštěnky na talířích přelijeme výpekem, cibulí a česnekem, přidáme kapustičky a ihned podáváme.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Roštěnky s kapustičkami na cibuli a česneku

Zpět na recept