Malé kapustičky dobře očistíme a zbavíme zvadlých lístečků. Kapustičky vhodíme na 3 - 5 minut do rendlíku s osolenou vroucí vodou. Pak vodu scedíme a kapustičky ihned prolijeme studenou vodou, aby si zachovaly krásně zelenou barvu. Velkou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na půlkolečka, česnek oloupeme a nakrájíme na jemné plátky.
Hovězí roštěnou naklepeme, osolíme a opepříme. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a maso v dobře rozpáleném oleji zprudka osmažíme (asi 3 - 4 minuty z každé strany). Hotové roštěnky přesuneme na talíř a uchováme v teple.
Do výpeku na pánvi vsypeme cibuli a za stálého míchání ji na mírném ohni osmahneme, až je světle zlatavá. Přihodíme česnek a už jen chviličku osmažíme, aby česnek nezměnil barvu a nezhořkl.
Roštěnky na talířích přelijeme výpekem, cibulí a česnekem, přidáme kapustičky a ihned podáváme.