Selská bramboračka

Tradiční, lahodná a chuťově vyvážená bramborová polévka s houbami.


5.01x
35 min
1×

Ingredience

podle chuti

2-3 stroužkyčesnek
2 kuličkynové koření
1 špetkapepř

podle potřeby

2 lžíceolej
1 lžičkasůl
1 lžičkamajoránka
2 lžícehladká mouka

na ozdobu

1 snítkapetrželka

směs

4 ksbrambory
0.3 ksceler
2 ksmrkev
1 kspetržel
1 hrsthouby

zálivka

1 lvoda
1 kostkabujon

Postup přípravy

Do většího hrnce dáme na kostky nakrájené syrové brambory, nastrouhanou nebo nakrájenou mrkev, kořen petržele, kousek celeru. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme pepř a nové koření, majoránku a přivedeme k varu. Můžeme přihodit zeleninový bujon, přidáme hrst sušených nebo zmrazených hub.

Selskou bramboračku vaříme do změknutí zeleniny, poté dosolíme, přidáme prolisovaný česnek a dále dochutíme podle potřeby. Zahustíme světlou jískou připravenou z hladké mouky opražené na trošce oleje. Nakonec přidáme nadrobno nasekanou zelenou petrželku.

Selskou bramboračku podáváme s chlebem, ještě lépe s klasickými bramborovými plackami.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Selská bramboračka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká