Selská bramboračka

Tradiční, lahodná a chuťově vyvážená bramborová polévka s houbami.


0.00x
35 min

Postup přípravy

Do většího hrnce dáme na kostky nakrájené syrové brambory, nastrouhanou nebo nakrájenou mrkev, kořen petržele, kousek celeru. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme pepř a nové koření, majoránku a přivedeme k varu. Můžeme přihodit zeleninový bujon, přidáme hrst sušených nebo zmrazených hub.

Selskou bramboračku vaříme do změknutí zeleniny, poté dosolíme, přidáme prolisovaný česnek a dále dochutíme podle potřeby. Zahustíme světlou jískou připravenou z hladké mouky opražené na trošce oleje. Nakonec přidáme nadrobno nasekanou zelenou petrželku.

Selskou bramboračku podáváme s chlebem, ještě lépe s klasickými bramborovými plackami.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Selská bramboračka

Zpět na recept