Krémová bramboračka s hříbky

Recept na jemnou smetanovou polévku s restovanými hříbky.


5.01x
45 min

Postup přípravy

Cibuli, mrkev a brambory oloupeme. Všechnu zeleninu nakrájíme na drobné kostičky, stejně tak očištěné hříbky.

Hříbky orestujeme na pánvi, na které jsme rozehřáli polovinu másla.

V hrnci zpěníme zbytek másla a na něm necháme zesklovatět nasekanou cibulku, pak přidáme brambory a mrkev, zalijeme kuřecím vývarem, dochutíme solí a pepřem a povaříme na mírném ohni doměkka.

Bramboračku rozmixujeme a přivedeme k varu, pak pomalu přilijeme 30% smetanu a necháme prohřát.

Krémovou bramboračku na talíři zdobíme restovanými hříbky a podáváme s krajícem čerstvého chleba.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémová bramboračka s hříbky

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká