Vaření.czReceptyKrémová bramboračka s hříbky

Krémová bramboračka s hříbky

Recept na jemnou smetanovou polévku s restovanými hříbky.


5.01x
45 min

Ingredience

80 gmáslo
500 gbrambory
1 kscibule
1 ksmrkev
10 ghřiby
500 mlkuřecí vývar
220 mlsmetana ke šlehání

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Cibuli, mrkev a brambory oloupeme. Všechnu zeleninu nakrájíme na drobné kostičky, stejně tak očištěné hříbky. Hříbky orestujeme na pánvi, na které jsme rozehřáli polovinu másla. V hrnci zpěníme zbytek másla a na něm necháme zesklovatět nasekanou cibulku, pak přidáme brambory a mrkev, zalijeme kuřecím vývarem, dochutíme solí a pepřem a povaříme na mírném ohni doměkka. Bramboračku rozmixujeme a přivedeme k varu, pak pomalu přilijeme 30% smetanu a necháme prohřát. Krémovou bramboračku na talíři zdobíme restovanými hříbky a podáváme s krajícem čerstvého chleba.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Krémová bramboračka s hříbky

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena